top of page

Nábor!

Baví tě sport v jakékoli podobě? Baví tě závodit, soupeřit s ostatními? Chceš se naučit něco nového, pracovat na sobě a zlepšovat se? Pak tu máme něco přímo pro tebe! Srdečně tě zveme na nábor členů do našeho atletického oddílu, který bude probíhat každé úterý a čtvrtek v měsíci září od 16:00 hodin na NAŠEM STADIONU. Je určen pro všechny ve věku od 9 do 16 let. Můžeš hned zapojit a vyzkoušet si, jak to u nás chodí. Vezmi si s sebou sportovní oblečení, boty a vodu na pití.

Můžeš také přijít 31.8.2019 na náš mítink Memoriál Vlastimila Koči, kde budou pro tebe připraveny různá stanoviště a soutěže a vše si můžeš nejprve vyzkoušet. O akci se včas dozvíte na našem webu www.askdecin.cz, na našem facebooku, nebo instagramu.

Těšíme se na tebe. Trenéři ASK Děčín.

Proč se věnovat atletice?

Krásné shrnutí je například na webu Českého atletického svazu. PROČ SE VĚNOVAT ATLETICE?

Kdy s atletikou začít?

Jako ideální věk pro začátek s atletikou se jeví zhruba období okolo osmi, devíti let. Dítě však lze do oddílu přivést i podstatně dříve. V našem oddílu máme také tréninkovou skupinu pro 6-7leté děti. U takto malých dětí však nejde o nějaký specializovaný trénink, účelem je rozvinout u nich zábavnou formou prostřednictvím rozmanitých her základní pohybové schopnosti a dovednosti. S atletickou přípravou se většinou začíná okolo desátého roku. Zprvu se klade důraz na všestrannost, při níž si malí sportovci vyzkoušejí základy všech disciplín, ke specializaci na tu konkrétní, jíž se posléze bude věnovat, dochází někdy v období na přelomu základní a střední školy, tedy okolo 16 let. Stejně jako výše řečené to však nelze brát jako dogma, a existují úspěšní sportovci, kteří začali se specializací o něco dříve nebo dokonce výrazně později.




7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page