top of page

Děčínské přípravky nebojácně soupeřily o medaile!

Sobotní dopoledne 23.3.2024 patřilo Krajskému přeboru přípravek pro skupinu východ. Na halovém přeboru, který se jako každoročně konal v Armex Sportcentru v Děčíně, se utkala 3 družstva. Tým domácích ASK Děčín a týmy USK Provod Ústí n.L. a ASK Lovosice. Startovali ročníky 2013 a 2014, které byly vyhlašovány zvlášť. Z Děčína se na start postavilo celkem 21 atletů a atletek.


Jako každý rok se závodilo ve skoku dalekém, v hodu plným míčem 1kg a v běhu na 25m letmo. Tento rok ale přibyla ještě jedna disciplína, a to kombinovaná štafeta 4x60m.


První discipínou závodního dne byl běh na 25m letmo, kde všichni závodníci měli dva pokusy na překonání soupěřů. Příležitosti se chytil Tomáš Horák, který doběhl celkově druhý s časem 03.76s. Hned v závěsu za ním se umístil Ondřej Šíma s časem 03.83s. Z dívek zářila hlavně Kristýna Majerová, která o jednu setinu vteřiny porazila soupeřku z Ústí n. L. a vybojovala tak zlatou medaili a časem 03.77s!


Z ročníku 2014 se úmístil Václav Roud na krásném 3. místě s časem 04.60s. A z dívek to byla Johana Anna Staňková, která si doběhla pro třetí místo s časem 04.32s.


Dalšími disciplínami byly skok daleký a hod míčem. Skok daleký zahajovala děvčata a znovu se předvedla Kristýna Majerová, která o dva centimetry přeskočila vedoucí soupeřku z Ústí n. L. skokem dlouhým 1.90m a vybojovala si tak už druhou zlatou medaili a další titul krajské přebornice. Z ročníků 2014 byla na stupních vítězů i Johana Anna Staňková, která si skokem 1.52m skočila pro druhé místo.


Chlapcům se také výborně dařilo, protože děčínští atleti obsadili hned všech šest prvních příček. První byl Tomáš Horák výkonem 1.90m, druhý Matěj Varadin výkonem, 1.81m, třetí Vít Kojzar skokem 1.80m, čtvrtý Ondřej Šíma s výkonem 1.79m, pátý Josef Karpenko výkonem 1.70m a šestý Michal Fiala skokem 1.65m. Mezi soupeře z ročníku 2014 se probojoval i Václav Roud skokem 1.65m.


Hod míčem 1kg zahajovali naopak chlapci, kteří se divákům rozhodli ukázat, jak se to má dělat, když se v top 10 umístilo hned 6 z nich. Bezkonkurenční hod Matěje Varadina dlouhý 9.20m ho posunul na první příčku, na které už s náskokem větším než metr a půl zůstal a odvezl si tak domů zlatou medaili a titul krajského přeborníka. V ročníku 2014 opět krásné třetí místo pro Václava Rouda hodem dlouhým 4.81m.


Dívky se nenechaly zahanbit a skvělá Tereza Bubníková se probojovala na třetí místo výkonem 6.90m. Mezi děvčaty 2014 se opět umístila na krásném druhém místě Johana Anna Staňková výkonem 6.60m.


Poslední, a nejvíce obávanou disciplínou závodního dne byla kombinovaná štafeta 4x60m. Děčín postavil do soutěže hned 3 štafety a 2 štafety mimo soutěž. Děčínskou výherní štafetu tvořili Matěj Varadin, Ondřej Šíma, Kristýna Majerová a Tereza Bubníková, kteří si doběhli s časem 1:07.40min pro zlatou medaili a titul krajských přeborníků! Štafeta B, kterou tvořili Vít Kojzar, Zuzana Andrlová, Tomáš Horák a Nela Lorencová, si doběhla i přes kluzký povrch pro čtvrté místo. Před ně se nakonec dostala štafeta Ústí n.L., ale jen o pět desetin sekundy! Páté místo obsadila štafeta C ve složení Johana Anna Staňková, Viktorie Kikalová, Josef Karpenko a Petr Filek.


Mimo soutěž startovala i štafeta D ve složení Šimon Kurel, Viola Hanáčková, Václav Roud a Emma Zrůstová a štafeta E, kterou poskládali Amálie Kohoutová, Michael Stanislav Brůna, Adam Hložek a Michal Fiala. Závodů se zúčastnil i Jaromír Fiala.


Celkově dnes přípravka vybojovala pro Děčín 5 zlatých, 4 stříbrné a 7 bronzových medailí!


V rámci doprovodného programu jsme si pro diváky připravili soutěž - tipovačku o počet závodníků, která probíhala na našich sociálních sítích. 2 vítězové a další 2 nejbližší tipy byly během závodů ocenění cenami z merche ASK Děčín přímo na palubovce.


Všem medailistům gratujeme, všem zčastněným děkujeme a doufáme, že budou děčínské atlety čekat takovéto úspěšné dny i nadále.


Dále bychom chtěli poděkovat i rodičům, kteří dnes přišli fandit a vytvořili pro naše malé závodníky neuvěřitelně krásnou závodní atmosféru.


Zde je odkaz na výsledky závodu:


Zde je odkaz na fotky ze závodů:



167 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page