top of page

Na Sněžníku proběhlo o Velikonocích největší atletické soustředění za poslední dekádu!


Od čtvrtka 28. března do neděle 31. března se 40 mladých atletů účastnilo Velikonočního soustředění na Sněžníku v Penzionu U Lesa. Během 4 výživných dnů jsme kromě spousty atletických tréninků zažili oreintační běh, noční stezku odvahy, výlet na Děčínský Sněžník nebo diskotéku se vším všudy!



Po ranním příjezdu a úvodní prezentaci jsme se vydali na nedaleké louky a probíhaly různé seznamovací hry v kombinaci s fartlekem. Odpolední program prvního dne odstartoval tréninkem. Děti trénovaly ve 3 skupinách (přípravka, mladší žactvo a nejstarší atleti) na různých místech v okolí. Po večeři pokračovalo objevování okolí s obdivováním západu slunce. Program prvního dne jsme zakončili velmi oblíbeným kvízem Kahoot o našem klubu.


Pátek jsme zahájili po snídani dopoledním tréninkem v jednotlivých skupinách. Mladší žáci se věnovali tehcnice překážek a cvičením s medicimbaly, starší žáci šli běhané úseky a přípravka si kromě nácviku štafet vyzkoušela i netradiční běh s padákem.Po obědě a poledním klidu nás čekal oblíbený orientační běh. Atleti po trojicích vyrazili hledat 7 kontrol v okolí Sněžníku. Orienťák proběhl naprosto bez problému a děti svými výkony a rychlostí velmi překvapily. Ještě před večeří jsme stihli další tréninkovou jednotku. Pomoci s technickými disciplínami přijela úspěšná vrhačka Eliška Němcová a pilovala s dětmi techniku v hodu kladivem a diskem. Mimo to jsme si zahráli přehazovanou, několik her a velkou překážkovou dráhu. Jako poslední byla na programu velká stezka odvahy. Ve stejných trojicích se děti vydaly na krátký okruh plný svíček, strašidel a tajuplných zvuků.

Všechny fotky a videa ze soustředění najdete již nyní v naší galerii - https://eu.zonerama.com/askdecin/Album/11264021

Třetí den jsme započali po rozcvičce a snídani dopoledním tréninkem všech 3 skupin. Po obědě nás čekal za doprovodu slunečného počasí výlet na Děčínský Sněžník. Na výlet jsme měli všichni naše trička #Žijuatletikou s motivem rozhledny na Sněžníku, což doplňovalo už tak skvělou atmosféru. Po výletě následoval krátký trénink formou her.

Po večeři probíhala volná zábava v areálu Penzionu U Lesa - atleti hráli volejbal, přehazovanou, fotbal nebo další hry. Na řadu přišel oheň s opékáním buřtů. Zlatým hřebem dne byla velmi populární diskotéka. V neděli jsme absolvovali poslední dopolední trénink zaměřený zejména na dlouhé běhy. Po obědě proběhlo závěrečné zhodnocení, vyplňování dotazníku a vyhlášení úklidu pokojů.


Děkujeme všem za nezapomenutelný a úspěšný prodloužený víkend! Soustředění na Sněžníku bylo největším naším soustředěním za posledních minimálně 10 let a potvrzuje značný zájem o atletiku v Děčíně. Nesmíme zapomenout na úžasnou a sehranou partu vedoucích, bez kterých by soustředění nikdy nabyla taková, jaká jsou. Na Sněžníku to byli zejména Oxanka, Kačka, Dušan a Vítek.


Petr Horník




94 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page