top of page

Letní soustředění v Příchovicích je za námi!

V termínu od pátku 18. do středy 23.8. jsme uspořádali letní atletické soustředění v Kořenově – Příchovicích. Akce se účastnilo 23 atletů z kategorií přípravka, mladší žactvo a starší žactvo. Z trenérského zastoupení soustředění vedli Petr, Jenda, Oxanka a Kačka. Během pobytu nás navštívili ještě i Dušan, Eliška, Míra a Áďa.


V odjezdový den jsme kromě vybalování a cesty absolvovali prvotní výšlap na Štěpánku a do nedalekého Lesoparku na Sluneční, kde jsme hráli různé seznamovací hry.



Druhý den soustředění byl již velmi nabitý. Po ranní rozcvičce nás čekal dopolední trénink zaměřený na koordinaci. Po obědě jsme opět vyrazili na Štěpánku, kde se konaly slavnosti a děti si mohly koupit drobnosti i jízdu na koni. Odpoledne jsme si dali kratší fartlek (běh cca 5 km), kde děti překonávaly samy sebe. Na úplný závěr jsme připravili pořádnou noční stezku odvahy.


Neděle byla ve znamení orientačního běhu. Dopoledne nás čekal kruhový posilovací trénink. Odpoledne pak začala hlavní část programu – orientační běh v lesích okolo Štěpánky. Děti rozdělené do dvojic hledaly 7 kontrol a uběhly v průměru asi 8 km v náročném terénu. Všechno proběhlo bez zranění a došlo i na vyhlášení.


PŘIDEJ SE K NÁM - nabíráme atlety již od 5 let - víc na www.askdecin.cz/nabor

Čtvrtý den byl na programu celodenní výlet o délce přes 17 kilometrů. Po snídani jsme vyrazili od naší Chaty pod Štěpánkou v Příchovicích přes Tanvald až na Tanvaldský Špičák. Pod Špičákem jsme se potom svezli vlakem zpět do Kořenova, odkud nás čekaly závěrečné 4 kilometry zpět k chatě. Všechny děti výlet zvládly bez jakýchkoli obtíží i přes náročné podmínky a horké počasí. Po večeři následoval táborák včetně zpívání s kytarou až do večerky. Atmosféra byla úžasná.



V úterý nás po již tradiční rozcvičce a snídani čekal v našem oblíbeném lesoparku Na Sluneční kruhový trénink s šesti stanovišti – výběhy do kopce, síť, technika koule a disku, žebřík, posilování a překážky. Odpolední trénink byl ve znamení sportovních her (avšak poměrně dosti náročných). Po večeři následovala stavba a soutěž o nejvyšší rozhlednu Štěpánku ze špejlí a marchmelounů. Na úplný závěr dne přišla velká rozlučková diskotéka až do pozdních večerních hodin.




Ve středu dopoledne děti absolvovaly závěrečný trénink. Náplní byl v první části "duatlon" s běháním a medicinbaly a v druhé pak rozlučkové hry. Celá akce skončila v 17 hodin příjezdem autobusu na atletický stadion. Doprava autobusem byla možná díky finanční podpoře města Děčín.


Soustředění jsme si moc užili a už se těšíme na další společnou akci!


Všechny fotky z akce naleznete již nyní v naší galerii: https://eu.zonerama.com/askdecin/Album/10267383


Koukněte také na krátký sestřih akce z dronu:





138 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page