top of page

Dvojnásobná medailová radost na MČR staršího žactva a další vydařené akce s děčínskou stopou


Někteří naši atleti kromě barev děčínských hájili i ty české nebo univerzitní. V září se konalo několik velkých akcí, z nichž měl ASK Děčín zastoupení na Českých akademických hrách, republikovém šampionátu žactva, Mistrovství Evropy veteránů či Mezistátním utkání žáků a žákyň.


V Olomouci se 5. září konalo Akademické mistrovství ČR, kde se představili Sergiu Matico, Evelyn Musilová a Kateřina Horníková. Sergiu reprezentoval Univerzitu J. E. Purkyně v běhu na 5000m, ve kterém doběhl na 10. místě v čase 17:50,75. Holky závodily za Univerzitu Karlovu a obě se ve svých disciplínách umístily na 9. příčce. Evelyn se postavila na start 1500m, kterou zaběhla v čase 5:07,46. Kačka soutěžila v hodu oštěpem, který poslala do vzdálenosti 30,54m a v tu chvíli šlo o její nejlepší výkon sezóny.


Asi vůbec největším letošním úspěchem děčínské mládežnické atletiky je zisk dvou cenných kovů z republikového šampionátu zásluhou Anny Málkové. Mistrovství České republiky staršího žactva hostila 16. a 17. září Břeclav, kam kromě Aničky odcestoval také děčínský sprinter Vít Žáček. Jako první se představila Anička, konkrétně v diskařském kruhu. Výkonem 37,96m (disk 0,75kg) zaostala pouze 8 decimetrů za svým osobním rekordem a umístila se na famózním 2. místě! O den později potom předčila veškerá očekávání, když si v kladivářském sektoru posunula hranici kariérního maxima o téměř jeden metr a po výkonu 43,76m (kladivo 3kg) se mohla radovat ze zisku další medaile, tentokrát bronzové! Anička se nyní připravuje pod vedením jabloneckého trenéra Vladimíra Mašky, předtím byla svěřenkyní Dušana Kamenického. Vítek nás reprezentoval v běhu na 150m. Svůj rozběh dokončil na 4. místě ve slušném čase 18,12s a celkově obsadil 19. příčku. Víťa trénuje ve skupině Jaroslava Caldy a jednalo se o jeho premiéru na republikovém šampionátu.

Anička po zisku stříbrné medaile za hod diskem













Nyní se přesuneme do zahraničí, konkrétně do italské Pescary, která hostila Mistrovství Evropy veteránů. Českou republiku zde 21. a 22. 9. reprezentovali v desetiboji dva děčínští borci, Pavel Bulva a Miroslav Neumann. V kategorii M50 se Pavel umístil na 11. místě ziskem 5014 bodů, Mirek v téže kategorii obsadil 13. příčku za 4830 bodů. Evropského šampionátu se zúčastnila také děčínská běžkyně Renata Prokopová, která se postavila na start krosového závodu na 8km a v kategorii W55 doběhla na 14 místě.



Další akcí, kde Děčín oblékl národní barvy, bylo Mezistátní utkání žáků a žákyň (ČR – Slovensko – Maďarsko – Slovinsko – Chorvatsko), které 23.9. proběhlo v Trnavě. Anna Málková si skvělým výkonem na MČR zajistila účast na své první reprezentační akci, když byla nominována na závod v hodu diskem. V něm obsadila krásné 5. místo za výkon 33,09m (disk 1kg) a pomohla tak českému výběru k celkovému prvenství. Věříme, že tato akce pro Aničku nebyla zdaleka tou poslední tohoto typu a na své skvělé výkony naváže i v budoucnosti.


Všem gratulujeme ke krásným výkonům, děkujeme za skvělou reprezentaci oddílu a přejeme mnoho dalších, třeba opět medailových, úspěchů v následujících letech!

151 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page