top of page

Vyhráli jsme, co jsme mohli! Přípravky ASK Děčín mají zlato z krajského poháru přípravek.


V neděli 15.10.2023 se na atletickém stadionu v Bílině uskutečnilo finále krajského poháru družstev přípravek v atletice. Do tohoto finále se kvalifikovala první 3 družstva chlapců i dívek ze semifinálových kol, která proběhla o týden dříve v Ústí n. L. pro východní část Ústeckého kraje a v Chomutově pro část západní.



Do finálové soutěže se probojovala družstva dívek z AK Most, VTŽ Chomutov, AK Bílina, ASK Děčín, USK Provod Ústí n. L. a ASK Lovosice. V soutěži chlapců nastoupila družstva AK Slovan Duchcov, AK Krupka, ASK Děčín, VTŽ Chomutov, TJ Klášterec n. O. a AK Bílina. Za každé družstvo mohlo startovat pouze 8 závodníků.


Soutěžilo se v disciplínách běh na 60 m a 400 m, skok do dálky z místa a hod medicinbalem 1 kg. Každý závodník absolvoval všechny běžecké disciplíny, poté polovina družstva házela medicinbalem a zbytek skákal z místa.


Ihned po první disciplíně se do vedení dostala obě družstva z ASK Děčín a postupně si své pozice v čele soutěže upevňovala. První místa hodnocená nejvíce body patřila děčínským závodníkům a závodnicím ve všech disciplínách. Po sečtení bodů dosažených v jednotlivých disciplínách bylo rozhodnuto. 85 bodů, a tím i suverénní vítězství, se povedlo vybojovat chlapcům z Děčína proti druhému Klášterci s 31 body a třetímu Chomutovu s 24 body. Děčínské dívky se stejnou statečností vybojovaly 62 bodů a skončily na první příčce před druhým Mostem se 40 body a třetím Ústím s 29 body. Všechna výherní družstva obdržela pohár, diplom a medaile a děčínští atleti si domů vezli hned dva tituly krajských vítězů.




157 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page