top of page

Velkolepá běžecká sobota už 30. září - 53. ročník Běhu Velké Skály je tady!

Děčín - Atletický sportovní klub Děčín (ASK Děčín) pořádá v sobotu 30. září 53. ročník Běhu Velké Skály. Hlavní závod dlouhý 11 kilometrů zavede závodníky z centra města do přírody plné hlubokých lesů a skalních srázů. Přímo v areálu atletického stadionu v srdci Děčína pak probíhají velkolepé závody dětí a žactva, kterých se loni zúčastnilo přes 130 dětí. Závody v minulých letech dokonce zaštiťoval Český olympijský výbor v rámci projektu Česko sportuje. Pojďme si akci více představit.


Hlavní závod na 11 kilometrů i zkrácená trať o poloviční délce

Přesně v 11 hodin odstartuje hlavní závod o délce 11 kilometrů, závodníci během něj nastoupají 340 metrů a je určen pro vytrvalostní běžce. Trasa je okruhem, stoupá a klesá přes místní části Červený vrch a Jalůvčí, vine se po úbočí vrchu Papert a Špičák.

Spolu s hlavním závodem odstartuje v 11 hodin i Zkrácená trať o délce 6.5 kilometrů, která je určena pro všechny z Vás, kteří se necítí absolvovat náročnou hlavní trať. Trasa vede souběžně s tratí hlavního závodu, a po cca 3 kilometrech v části Jalůvčí je otočka. Povrch obou tratí je smíšený – převážně po lesních cestách a stezkách, občas štěrk, místy asfalt, kostky i beton.


Na hlavní trati připravíme občerstvovací stanici. Občerstvení bude pro všechny k dispozici i na startu a v cíli.


Zajímá vás, kudy přesně závod vede? Na STRÁNCE ZÁVODU jsme pro vás připravili interaktivní podrobné mapky.

Velkolepé závody pro děti v jedinečné atmosféře

Pro děti od 2 do 15 let jsou připraveny oblíbené rozsáhlé závody dětí a žactva, které budou probíhat postupně od 9:30 hodin.

Základem je 490 metrů dlouhý okruh v areálu stadionu, kdy nejmenší děti (do 3 let) z něj běží jen 100 metrů, naopak ty nejstarší (což je starší žactvo) pak 4 okruhy (1960 m). Povrch tratě je vesměs travnatý a štěrkový, terén lehce zvlněný.



Nabitý startovní balíček pro všechny a hodnotné ceny

Každý účastník dětských závodů i hlavního závodu obdrží při prezentaci v den závodu startovní balíček, který obsahuje samolepku, sportovní láhev s potiskem ASK Děčín a také vlastní startovní číslo se svým jménem (u předem přihlášených) a čipem. V cíli pak každého odměníme účastnickou medailí.


Kompletní startovní balíček garantujeme všem předem přihlášeným závodníkům. Závodníci přihlášení na místě balíček také dostanou, ale z důvodu omezeného počtu jej negarantujeme.



U dětských závodů kromě startovního balíčku čekají pro první 3 závodníky v každé kategorii (celkem 14 kategorií) ceny v celkové hodnotě 30 000 Kč od HUDY (Hřensko), města Děčín, podlahové firmy Falquon a diplomy. Každému na požádání také vypíšeme pamětní list.


Online přihlášky i platby

Registrace probíhají online přes profesionální přihláškový systém NaZavody.cz (proklik níže). Nově fungují i online platby - každému přihlášenému závodníkovi je automaticky vygenerován unikátní variabilní symbol, pomocí něhož jednoduše uhradí závod. Registrace předem probíhají do středy 27. září do půlnoci. Registrací předem si zajistíte kompletní startovní balíček.



Přehledný a obsáhlý web závodu

Všechny informace naleznete rychle a přehledně na stránce závodu, kterou jsme pro vás připravili. Najdete tu interaktivní mapky, časový pořad, kategorie, online přihlášky, fotky z minulých ročníků, plakát akce i online informace. - STRÁNKA ZÁVODU




Hrdý partner HUDY, město Děčín a podlahová firma Falquon


53. ročník Běhu Velké Skály podpořila společnost HUDY (Hřensko). Závody Děčínského běžeckého poháru finančně i cenami podpořilo také město Děčín a jeho projekty "Děčín je boží" a "Děčín sportuje".


Letos novým letošním partnerem je podlahová firma Falquon.




Přijďte si s námi zaběhat, těšíme se na Vás už v sobotu 30. září!









299 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page