top of page

Slavíme úspěchy! Jaký byl rok 2023 v ASK Děčín?

Rok nám opět uběhl jako voda, avšak děčínská atletika stihla i za tento rok posbírat desítky úspěchů, uspořádat závody zařazené do děčínského běžeckého poháru, jako jsou například Běh Velké skály, či běh 17. listopadu, ale i závody mimo pohár. Dále se naši atleti měli možnost zúčastnit 4 soustředění, účastnili jsme se i mezi oddílových spoluprací s AC Rumburk, či jsme stihli uspořádat letní prázdninové dny s Rákosníčkem. Pojďme si tedy pár úspěchů, hlavně těch podzimních, připomenout.


Začneme od nejmladších, tedy skupinou přípravka. Zde se nám totiž podařilo postoupit až do krajského finálového kola přeboru přípravek jak se skupinou kluků, tak i se skupinou holek. Oba dva týmy vybojovaly 1. místa za což jim patří obrovská gratulace.


Mladším žákyním se podařilo probojovat do finále krajského přeboru družstev a odvezly si pomyslnou bramborovou medaili.


Ve starších žácích nejvíce zazářila Anna Málková, která se na mistrovství ČR konaném v Břeclavi umístila v hodu diskem s výkonem 37,96 m na 2. místě. V hodu kladivem se pak se svým výkonem 43,76 m radovala ze 3. místa, tedy bronzové medaile. Ve stejné kategorii se na toto mistrovství probojoval i Vít Žáček, který si zde zaběhl 150 m v čase 18,12 s. Celkově tak obsadil 19. místo. Anička byla také vybraná na Mezistátní utkání žáků a žákyň, konané v Trnavě, kde obsadila 5. příčku.


Dále naše družstvo žen získalo v krajském přeboru družstev celkem 118 bodů a obsadily tak bronzovou příčku.


V ženské kategorii soutěžila v listopadu na mistrovství ČR Evelyn Musilová, která si v krosovém běhu doběhla pro 19. místo.


Nesmíme také zapomenout na naše nejúspěšnější atlety ve veteránských kategoriích. Pavel Bulva, Miroslav Neumann a Renata Prokopová se v září účastnili mistrovství Evropy veteránů konaném v Itálii. Renata, která soutěžila v krosovém běhu na 8 km, si zaběhla pro 14. místo. Za desetiboj si Pavel odvezl 11. místo a Mirek 13. příčku. Pavel se však zúčastnil ještě mistrovství ČR, kde se v náročném pětiboji umístil na 1. místě a za desetiboj si odvezl bronzovou medaili. Josef Procházka se zúčastnil mistrovství světa veteránů, kde se ve své disciplíně, tedy v krosovém běhu na 8 km umístil na 1. místě a stal se tak mistrem světa.



Děkujeme všem našim atletům, příznivcům a divákům za podporu a účast na našich akcích v roce 2023 a těšíme se společně na rok 2024.


PS: Až do konce roku probíhá na našich sociálních sítích vánoční kvíz, sledujte nás a tipujte s ostatními.





114 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page