top of page

Oslavy 75 let atletického oddílu v Děčíně se vydařily

V sobotu 25. září bylo na stadionu SK Děčín pěkně živo. Děčínský atletický oddíl ASK Děčín (dříve Lokomotiva) totiž slavil již 75. výročí svého vzniku.


První velkou akcí dne byl 51. ročník Běhu Velké Skály. Tohoto oblíbeného běhu se zúčastnilo více než 170 závodníků, což je dosavadní účastnický rekord. Hlavní trať o délce 11 kilometrů zavedla závodníky směrem na Červený vrch, Jalůvčí a

dál do okolních lesů. Nechyběly ani velkolepé závody dětí v areálu atletického stadionu na tratích od 100 do 1960 metrů. Celkem se zúčastnilo rekordních 125 malých závodníků a závodnic. V cíli na každého čekala pamětní medaile, občerstvení a také multifunkční šátek. Ti nejlepší byli odměněni také cenami od generálního partnera celé akce, společnosti HUDY sport.




Po skončení běžeckých závodů následoval 14. ročník Memoriálu Vlastimila Koči ve vrhu koulí, kde atleti zavzpomínali na tohoto úspěšného děčínského vrhače, a to za účasti celé jeho rodiny. Diváci mohli vidět špičkové výkony v koulařském sektoru, kde koule létala až k téměř osmnáctimetrové hranici.




Vyvrcholením celého dne bylo slavnostní předání pamětních medailí významným a úspěšným děčínským atletům, které se uskutečnilo v obchodním centru Pivovar.


Zájem o sportování dětí je nyní obrovský, jen v rámci náborových akcí v měsíci září náš oddíl ASK Děčín přivítal více než 60 nových tváří. Počet aktivních členů (převážně dětí) se tak blíží k dvěma stovkám.


Za podporu děkujeme všem sponzorům a partnerům této akce:

HUDY sport, Město Děčín, Ústecký kraj, Enter, Jabor.


Více fotek z akce naleznete na www.zonerama.com/askdecin


Určitě koukněte také na videoreportáž z celého dne :)


258 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page