top of page

17. Listopad si v Děčíně připomnělo na dvě stovky běžců

Aktualizováno: 23. 11. 2023


V pátek 17. listopadu jsme uspořádali na atletickém stadionu v Děčíně již 15. ročník Běhu 17. listopadu. Na programu byly rozsáhlé dětské závody a hlavní závod na 5 kilometrů. Třicet čtyři let od sametové revoluce si připomnělo téměř 200 závodníků z řad dětí i dospělých.


Akce odstartovala po 9. hodině společnou rozcvičkou, jednou z letošních a povedených novinek. První startovní výstřel zazněl v 9:45, kdy odstartovaly děti do 5 let svůj závod na 50 metrů. Následovaly běhy na 100, 200, 500 a 800 metrů odstupňované dle věkových kategorií. Svůj osobní závod si odběhlo přes 90 malých závodníků.


V 11 hodin přišla na řadu hlavní část programu, a to start prvního běhu na 5 000 metrů. Na 100 běžců bylo rozděleno dle výkonnosti do 4 vln - samostatných běhů se starty po 30 minutách. Byl pokořen dosavadní rekord závodu - Petr Zuda doběhl s časem 16:19.76.


Letos premiérově na tomto závodě byl každý závodník v cíli odměněn stylovou pamětní medailí a bohatým občerstvením. Akce byla měřena mimo cílovou kameru nově také čipovou technologií, diváci tak měli v reálném čase online přehled o průběžných výsledcích. Probíhalo i vypisování osobních pamětních listů s cílovým časem.



Nezapomněli jsme ani na odměnění nejlepších závodníků - ve 3 blocích vyhlášení jsme celkem ocenili 54 závodníků originálními cenami od partnerů 15. ročníku Běhu 17. listopadu - město Děčín, Autoservis Průša a Národní kavárna.


Akce se vydařila na výbornou a těšíme se na setkání na příštím 16. ročníku, nebo i na dalších našich akcích.



Výsledky naleznete na www.askdecin.cz/vysledkydcbp


Galerii se všemi fotkami pak tady: 15. ročník Běhu 17. listopadu | Zonerama.com



Děkujeme všem účastníkům a lidem, kteří se na akci organizačně podíleli.


Petr Horník

172 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page