top of page

Velkolepá běžecká sobota už 26. září - 50. ročník Běhu Velké Skály je tady!

Děčín - Atletický sportovní klub Děčín (ASK Děčín) pořádá v sobotu 26. září 50. ročník Běhu Velké Skály. Letošní ročník je pojatý ve velkém stylu a závody doprovází heslo "postavte se s námi na start a objevte pozapomenutý slavný závod". Hlavní závod dlouhý asi 11 kilometrů zavede závodníky z centra města do přírody plné hlubokých lesů a skalních srázů. Přímo v areálu atletického stadionu v srdci Děčína pak probíhají velkolepé závody dětí a žactva, kterých se loni zúčastnilo přes 100 dětí. Závod letos dokonce zaštiťuje Český olympijský výbor v rámci projektu Česko sportuje. Pojďme si závod více představit.

Hlavní závod na 11 kilometrů i zkrácená trať o poloviční délce

Přesně v 11 hodin odstartuje hlavní závod o délce 10.8 kilometrů (přesně 10.770 metrů), závodníci během něj nastoupají 340 metrů a je určen pro vytrvalostní běžce, kteří se nebojí strmých stoupání a klesání. Trasa je okruhem, stoupá a klesá přes místní části Červený vrch a Jalůvčí, vine se po úbočí vrchu Papert a Špičák.

Spolu s hlavním závodem odstartuje v 11 hodin i Zkrácená trať o délce 6.5 kilometrů, která je určena pro všechny muže i ženy, kteří se necítí absolvovat náročnou hlavní trať. Trasa vede souběžně s tratí hlavního závodu, a po cca 3 kilometrech v části Jalůvčí je otočka. Povrch obou tratí je smíšený - převážně po lesních cestách a stezkách, občas štěrk, místy asfalt, kostky i beton.


Na hlavní trati historicky poprvé letos připravíme občerstvovací stanici. Na trati se také nově setkáte s kilometrovníky. Občerstvení bude pro všechny k dispozici i na startu a v cíli.


Zajímá vás, kudy přesně závod vede? Na STRÁNCE ZÁVODU jsme pro vás připravili interaktivní podrobné mapky.

Velkolepé závody pro děti v jedinečné atmosféře

Pro děti od 3 do 15 let jsou připraveny oblíbené rozsáhlé závody dětí a žactva, které budou probíhat postupně od 9:30 hodin. Základem je 490 metrů


dlouhý okruh v areálu stadionu, kdy nejmenší děti (do 3 let) z něj běží jen 100 metrů, naopak ty nejstarší (což je starší žactvo) pak 4 okruhy (1960 m). Povrch tratě je vesměs travnatý a štěrkový, terén lehce zvlněný. Děti do 7 let startují zdarma.

Všechny děti do 7 let startují zdarma. Přihlaste je ještě dnes ZDE.

Nabitý startovní balíček pro všechny a hodnotné ceny

Každý účastník dětských závodů i hlavního závodu obdrží při prezentaci v den závodu startovní balíček, který obsahuje sportovní batoh od děčínské atletiky, náramek s motivem závodu, naší samolepku a také vlastní startovní číslo se svým jménem (u předem přihlášených). Kompletní startovní balíček garantujeme všem předem přihlášeným závodníkům. Závodníci přihlášení na místě balíček také dostanou, ale z důvodu omezeného počtu jej negarantujeme.


U dětských závodů kromě startovního balíčku čekají pro první 3 závodníky v každé kategorii (celkem 14 kategorií) hodnotné ceny od HUDY (Hřensko), města Děčín a pekárny SEVER a diplomy i medaile. Každému na požádání také vypíšeme pamětní list. U hlavního závodu prvních 5 závodníků v hlavní kategorii, první 3 ženy a první závodníci ve všech ostatních kategoriích obdrží věcnou cenu.


Online přihlášky i platby

Registrace probíhají online přes profesionální přihláškový systém NaZavody.cz. Nově fungují i online platby - každému přihlášenému závodníkovi je automaticky vygenerován unikátní variabilní symbol, pomocí něhož jednoduše uhradí závod. Registrace předem probíhají do středy 23. září do půlnoci. Registrujte předem i děti do 7 let, přesto, že startují zdarma. Registrací předem jim zajistíte kompletní startovní balíček.



Zaregistrujte se ještě dnes za levnější startovné TADY.

V případě zrušení závodů vracíme startovné, všem a v PLNÉ VÝŠI

V současné značně nejisté situaci, kdy není jasné, zda se se hromadné sportovní akce vůbec budou moci konat, někteří vyčkávají s přihlášením a online platbou startovného na poslední chvíli. V případě, že dojde k akci nebude možné uspořádat ani s omezením, všem závodníkům vrátíme startovné, a to v plné výši. Zaregistrujte se proto ještě dnes za levnější cenu TADY


Přehledný a obsáhlý web závodu

Všechny informace naleznete rychle a přehledně na stránce závodu, kterou jsme pro vás připravili. Najdete tu interaktivní mapky, časový pořad, kategorie, online přihlášky, fotky z minulých ročníků, plakát akce i online informace. - STRÁNKA ZÁVODU




Záštita od Olympijského výboru, hrdý partner HUDY i město Děčín

50. ročník Běhu Velké Skály podpořila společnost HUDY (Hřensko), a to cenami přes 10 000 Kč. Na závod jsme také získali záštitu od Českého olympijského výboru v rámci projektu Česko sportuje. Závody Děčínského běžeckého poháru finančně i cenami podpořilo také město Děčín a jeho projekty "Děčín je boží" a "Děčín sportuje".





Přijďte si s námi zaběhat, těšíme se na Vás už v sobotu 26. září!



Plakát akce:


471 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page