top of page

Zhodnocení první sezóny v Krajském přeboru družstev mladšího žactva

Po delší době náš atletický oddíl přihlásil a postavil družstvo mladších žáků a družstvo mladších žákyň do Krajského přeboru družstev mladšího žactva. Celkem, včetně nás, startovalo osm chlapeckých a jedenáct dívčích týmů. Letos mohly soutěžit ročníky 2004 – 2006. Ve čtyřkolové soutěži se jednotlivá utkání konala 3. 5. doma v Děčíně, 25. 5. v Bílině, 6. 6. v Chomutově a nakonec 12. 9. opět v Bílině. Na venkovní utkání se vždy cestovalo vlakem.

Pokaždé jsme byli rádi, když se jak chlapci, tak děvčata sešli alespoň v počtu, aby kromě svých individuálních disciplín, mohli absolvovat atraktivní štafetu 4 x 60 m. Pro ty nejmladší bylo některé z kol i prvním atletickým závodem na dráze. Všichni pak poznali, že na závodech nelze nic oklamat, už to není taková volná hra a zábava jako někdy na tréninku. Zde je všechno jasně viditelné a měřitelné. Konfrontace s vesměs lepšími soupeři, závodění za jakéhokoliv počasí či překonávání vlastních labilních pocitů a stavů. Řada z nich to tak měla těžké, ale ani s nimi to mnohdy nebylo jednoduché. Avšak takové začátky vždycky bývají. Spoustu poznatků ze závodů si ostatně odnesli i jejich trenéři.

Zároveň probleskovaly i pěkné momenty. Vzájemná podpora při zápolení a sdělování si právě dosažených výkonů, ať zdařených, nebo naopak nezdařených. Postupně se zjevující skutečná snaha soupeřit a posléze, u některých, i větší zájem poslouchat trenéra, co jim vlastně říká, a uvědomění si, že snaha dělat to, co mám, se vyplácí. Nakonec ten nejsvětlejší moment nastal na posledním kole v Bílině, kdy mlaďoši měli čest zářit, jako první z děčínských atletů, v nových dresech reprezentujících místo kam patří.

Po skončení posledního čtvrtého kola, se družstvo kluků a družstvo dívek v soutěži celkově bodově umístilo….No, pokorně přiznáváme a gratulujeme ostatním družstvům z kraje, byla lepší.

V posledním kole se bodově prosadili – Jan Zajíček, jež v Bílině na přeboru družstev startoval poprvé. Ve sprintu na 60 m zaběhl rozběh za 09.55 a postoupil do finále, kde s časem 09.48 získal 1 bod. Ve skoku dalekém postoupil taktéž do finále a připsal si dalších 5 bodů, nejlepší byl třetí pokus za 3,74. Lukáš Vondráček ve vrhu koulí 3 kg dosáhl 06.90 m (8. místo, 3 body). Barbora Benešová běžela 300 m za 48.78, přičemž skončila celkově třetí a získala 8 bodů. Štafeta kluků ve složení Jan Horník, Lukáš Vondráček, Daniel Hradecký a Jan Zajíček hezky bojovala a jejich čas 38.83 přinesl 3 body.

Nyní výčet těch kluků a dívek, kteří se zúčastnili všech či alespoň některého z kol. Vojtěch Krčil, Jan Horník, Jiří Vondráček, Lukáš Vondráček, Daniel Hradecký, Jan Zajíček, Marek Frost, Barbora Benešová, Anastázie Kramerová, Andrea Čápová, Veronika Čápová, Veronika Přerostová, Marie Klimešová, Mária Kamenická.

Jaký máme výhled do příští sezóny? Určitě setrvat v této soutěži, zdvojnásobit počet našich startujících, více se zaměřit a systematicky rozvíjet i techničtější disciplíny, odbourat zbytečnou bariéru z běhů na delší vzdálenosti a být jako celek důstojným soupeřem

ostatním!

3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page