top of page

Tomáš Staněk a Lukáš Hodboď potvrdili v Děčíně své kvality

Slunečné počasí s tropickými teplotami přivítalo účastníky děčínského Memoriálu Vlastimila Koči v sobotu 31. srpna. Na začátek programu byly připraveny žákovké disciplíny 60 m a skok daleký. Mezi žáky byl nejlepší Matyas Koszegi z AC Ústí n/L.z 08.03, druhý skončil David Jaroslav Antoš z ASK ELNA Počerady (08.14), třetí Milan Mikovec taktéž ASK ELNA Počerady (08.32), mezi žákyněmi zvítězila Veronika Brabcová z AC Ústí n/L. (08.67), druhá Zuzana Kožnarová, ASK Lovosice (08.73), třetí Aneta Smržová, ASK Lovosice (08.76). V dálce žáků zvítězil Lukáš Vondráček s výkonem 431 cm, druhý Marek Peterka (408 cm) a třetí Jan Zajíček (407 cm), všichni z děčínského oddílu ASK Děčín. Mezi žákyněmi byla nejlepší Viktorie Vavříková s výkonem 404 cm, druhá Julie Kopecká (382 cm) a třetí Marianna Vlčková (340 cm), rovněž všechny z ASK Děčín.

Následoval jeden z vrcholů dne, a to běh na 1000m mužů. V tomto závodě se představili elitní závodníci, a nutno podotknout, že si nikdo do Děčína nepřišel jen zatrénovat. Byl k vidění strhující závod, padl také rekord děčínského stadionu. Zvítězil český reprezentant, finalista mistrovství evropy 2018 v běhu na 800m a bronzový medailista z Letní světové Univerziády 2019, Lukáš Hodboď (TJ Sokol Hradec Králové) ve výborném čase 2:22.32. Druhé místo vybojoval ukrajinský závodník Evhenij Hutsol - 2:23.70, bronzový skončil Yuriy Kiszchenko s časem 2:24.16, také z Ukrajiny.

Zlatým hřebem dne byl ale závod ve vrhu koulí, kde se házelo opravdu daleko a startovní pole bylo nabito skvělými závodníky ze všech koutů světa. Výbornou formu před MS v Dauhá potvrdil Tomáš Staněk (CZE) výkonem 20.86 m, kterým si zajistil vítězství v tomto závodě a zároveň stanovil nový rekord stadionu. Další velice kvalitní výkon předvedl závodník z Indie, Tejinderpal Singh Toor, výkon 20.09 m ho posunul na druhé místo. Na třetí příčce výkonem 19.27 m skončil Scott Lincoln z Velké Británie.

Sportovní program zakončily běhy na 150m žactva. Mezi chlapci získal první místo Matyas Koszegi AC Ústí n/L.- 19.44, druhý byl Milan Mikovec (ASK ELNA Počerady) - 19.81, třetí děčínský Lukáš Vondráček - 19.98. Mezi žákyněmi zvítězila Veronika Brabcová (AC Ústí n/L.- 20.87, na druhém místě se umístila Zuzana Kožnarová(ASK Lovosice) - 21.24, na třetím místě Aneta Smržová (ASK Lovosice) - 21.43.

Kompletní výsledky celého mítinku naleznete na www.atletika.cz.

Celý mítink probíhal ve výborné atmosféře, k čemuž napomohli i diváci, kteří závodníky mohutně povzbuzovali. Unikátní akci si nenechala ujít i řada bývalých vynikajících děčínských atletů, kteří se zase jako jedna parta sešli na stadionu. K dobré pohodě napomohlo i slunečné počasí, které využili mnozí rodiče s dětmi a vyzkoušeli si připravené soutěže určené právě pro ně. Letošní závod ukázal, že i v Děčíně umíme uspořádat kvalitní závody s velkými jmény. Závodníkům se v Děčíně líbilo, a mnozí přislíbili účast i příště. Doufejme, že se ve stejném duchu podaří uspořádat i jubilejní 15. ročník tohoto závodu, s mnohem větší diváckou kulisou.

Rádi bychom poděkovali našim partnerům, kterými byli: Město Děčín, Westrans s.r.o., Rudolf Homolka, Jiří Kessler


ASK Děčín




19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page