top of page

Skvělá výprava "Mlaďošů" vybojovala devět medailí na krajském přeboru v Bílině!

Aktualizováno: 23. 6. 2021

V sobotu 19. června 2021 se v Bílině konal Krajský přebor jednotlivců mladšího žactva a elévstva. Dá se říci - pro ně vrcholná akce sezóny - kde se ti úplně nejlepší v každé z 15 disciplín stávají přeborníky kraje pro daný rok. Každý závodník z 18 zúčastnivších oddílů mohl nastoupit do dvou individuálních disciplín a kolektivní sprinterské štafety.


Konstelace letní závodní sezóny 2021 je velmi podobná té loňské. Rozeběhla se s měsícem červnem. Nabitá termínovka atletických závodů napříč věkovými kategoriemi i úrovní soutěží, k tomu organizátorské možnosti jednotlivých klubů v kraji, však znamenají přesunutí či omezení některých soutěží. V případě mladšího žactva se jedná třeba o přesun soutěže družstev na září a její zkrácení o jedno kolo. Takže už tak malý počet závodů zapříčinil, že bílinské vrcholné soutěžení jednotlivců bylo vlastně prvním velkým závodem po více jak osmi měsících, neboť mu tentokrát nepředcházelo ani jedno kolo družstev. Pravda, většina našich Mlaďošů závodila na velmi povedených a velkých domácích zahajovacích závodech "Atleti spolu - atletický happening" ve středu 2. června, kde závodil celý oddíl, avšak nikdo z jiných klubů. A pak ještě někteří absolvovali narychlo uspořádaný a skromnější, tedy takový tréninkově závodní, "Atletický mítink Lokotka" ve středu 16. června.


Do Bíliny vyrazilo 14 mladých děčínských atletů, nejen vstříc horkému slunečnému dnu, ale především k soubojům, které měly natvrdo a pod drobnohledem ukázat, jak obstojí po předchozí - neskutečně dlouhé - tréninkové přípravě, ve které ti naši rozhodně nezaháleli a dřeli, navzdory neskutečným (i nepochopitelným) překážkám, které si nejen mládežnický sport musel za uplynulé období vytrpět. Z pozice diváků - rodičů:) - bylo rozhodně na co koukat....Většina našich si od předchozích dvou červnových závodů vylepšila osobní maxima.


Na pomyslné vrcholky vystoupali tito děčínští v těchto disciplínách:


Vít Žáček

  • 60 m rozběh 8.29 - 60 m finále - 8.11 = 1. místo = přeborník kraje (průběžně pátý v ČR!)

  • 300 m - 43.63 = 1. místo = přeborník kraje (2. 6. však 300 m za 42.13, což znamená průběžné republikové 3. místo!)


Dominik Bubník

  • 60 m překážek (výška 0.76) - 10.72 = 2. místo

  • 300 m - 46.08 = 3. místo


Matyáš Kuric

  • 800 m - 2:39.15 = 3. místo


Štafeta 4x 60 m ve složení Marek Navrátil - Matyáš Kuric - Dominik Bubník - Vít Žáček

  • 33.71 = 2. místo

  • Zde však nutno podotknout....Rozhodly naše pomalejší předávky, druhá a třetí, zapříčiněné vyčerpáním a ztrátou "živosti" z předchozí třístovky. Avšak ve štafetě se musí tým vždy aktivizovat a makat až do roztrhání!


Anna Málková

  • vrh koulí 2 kg - 11.21 = 2. místo (11. v průběžném pořadí v republikovém měřítku!)


Eliška Vlčková

  • skok daleký - 4.46 = 3. místo (z 28!)


Štafeta 4x 60 m ve složení Kristýna Novotná - Tereza Kolbabová - Amélie Vlčková - Eliška Vlčková

  • 34.32 = 3. místo


Na nejvyšší pozice v daných disciplínách sice nedosáhli, ale přesto se sluší zmínit i Elišku Hauznerovou, Marianu Pintaudi, Sabinu Richterovou, elévku Markétu Janatovou a eléva Tomáše Horníka.


Navzdory tomu, že naše početní účast (a jistě nejen naše) byla ovlivněna absencí některých, kteří již dávno před vyjitím současné improvizované termínovky akcí měli jiné rodinné akce, je letošní přebor jednotlivců pro děčínské mladší žactvo nejúspěšnějším, a to nejen za uplynulou dekádu! Přivezli jsme dvě zlaté, tři stříbrné a čtyři bronzové medaile. Cenné je i medailové umístění ve štafetě 4x 60 m, a to jak kluků, tak i děvčat.


Poděkování patří ostříleným organizátorům z Atletického klubu Bílina, kteří i přes stupňují se vedro, zvládli průběh akce na výbornou.



283 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page