top of page

Běh Velké Skály 2018

O poslední sobotu v září se na atletickém stadionu uskutečnila tradiční akce – Běh Velké Skály, letos již 48. ročník. Tomuto závodu dlouhodobě přeje počasí, nejinak tomu bylo i letos, kdy krásné prosluněné dopoledne umocnilo zdárný průběh akce. Trasa hlavního závodu, délky téměř 11 km s velkým převýšením, probíhá v přilehlých lesních terénech a místních čtvrtí a je účastnicky slabší, letos 29 běžců.

Naproti tomu v oblíbených a nabitých závodech dětí, elévstva, mladšího a staršího žactva padl loňský účastnický rekord, kdy letos závodilo 87 malých a mladých závodníků, o 15 více než loni. Na závodní trati, jejíž základem je 490 m dlouhý okruh, koncipovaný jako takzvaný přespolák, závodily všechny věkové kategorie od nejmenších dětí na distanci 100 m až po starší žactvo na trati 1960 m, což jsou čtyři okruhy. Některé běhy byly nahuštěné tak, že kluci a děvčata museli běžet zvlášť, nejvíce obsazený byl běh elévek, kde nastoupilo 17 závodnic. Celkově bylo k vidění spoustu pěkných výkonů i vzájemných soubojů podpořených příjemnou diváckou povzbuzující kulisou. Všichni závodníci se jistě těšili, pod dojmem hromady vystavených pěkných cen, na vyhlášení výsledků. Kromě tradičních diplomů pro první tři a pamětních listů pro všechny další, se letos poprvé rozdávaly i medaile, taktéž pro všechny zúčastněné. Největší odměny byly jedlé a chutné z Pekařství a bufetu U Onďase – SEVER, a to vyhlášený chléb Onďasův Podmáslák a cukrovinky Máslové pokušení.

Pořadatelé z ASK Děčín věří, že všem, závodníkům i divákům, se i přes pár chybiček během organizace, závody líbily a oni si z něj odnesli silné pozitivní dojmy. Během závodu bylo navíc pořízeno přemnoho fotografií, a tak se tam v nich snad každý najde v té nejlepší pozici (sledujte náš web, budou brzo.. :)). Budeme se na Vás těšit na jiné sportovní akci či zase příští rok – v sobotu 28. září 2019 - na 49. ročníku Běhu Velké Skály.




6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page