top of page

3. kolo KPD dospělých očima závodníka

V neděli 8. září se starší osazenstvo našeho oddílu zúčastnilo 3. kola Krajského přeboru družstev mužů a žen, které se konalo v Chomutově. Z obou předchozích kol držel jak mužský, tak i ženský celek průběžnou třetí příčku, jež jsme se snažili přinejmenším obhájit i v celkovém pořadí.

Na celé závody se lze podívat hned z několika úhlů pohledu. Tím nejdůležitějším je nejspíše ten, jak to celé vidí závodníci. A i tady to můžeme vnímat různě.

Nejprve ze statistického hlediska – tedy počtu získaných bodů. Hned po prvních disciplínách to vypadalo velice slušně. Ve výšce mužů vybojoval nejzkušenější borec naší výpravy Tomáš Petržilka parádní druhé místo a tím zisk devíti bodů za výkon 177cm. Sám po závodě řekl:  „S výkonem tolik spokojený nejsem, ale dnes jsou důležité body pro tým a ty jsem nějaké získal.“ J Ve skoku dalekém žen se podařilo naší především sedmibojařce Kačce Horníkové ve vyrovnaných pokusech obsadit 2. místo za velmi pěkných 511 cm, čímž si také vylepšila své osobní maximum (její bezprostřední radost z prvního regulérního překonání pětimetrové hranice se dá popsat jen těžko J). Jednou z dalších technických disciplín byl disk žen, ve kterém naše velice úspěšná vrhačka Eliška Němcová nenašla přemožitelku a hodem těsně za třicetimetrovou hranici suverénně zajistila děčínským ženám 11 bodů.



Kromě technických disciplín bylo možné na ovále pozorovat i disciplíny běžecké, jako např. běh na 60 m. Zde se představili Jan Horník, Jirka Vondráček a Niky Rusnáková, kteří si mimo jiné zaběhli hezké časy (Jenda i Jirka dokonce osobní rekordy). Po sprinterských tratích nás reprezentovali také naši vytrvalci, a to v běhu na 1000 m. Sergiu Matico obsadil hezké 8. místo a připsal klukům 3 body. Evča Musilová si doběhla pro krásné 5. místo v novém osobním rekordu a přidala do sbírky ženského družstva dalších 6 cenných bodů.

Ale teď již opět pohledem do technických sektorů. V kouli žen znovu přidala důležité body Eliška Němcová za druhé místo a to vrhem, který měřil 9,17 m a stal se jejím novým osobním rekordem. Třetím místem v této disciplíně za výkon 8,61 m a 8 body přispěla také Kačka Horníková, která poté ještě v oštěpu „urvala“ dalších 6 bodů za 5. místo. Dálka příliš nevyšla Lukáši Vondráčkovi, avšak zkušenost to bude vždy, i když se úplně nezadaří. Protože malé či velké neúspěchy obecně nás posouvají dále.

A zpět k běžeckým soutěžím. Na 300 m nás reprezentovali Sergiu Matico a Tom Petržilka. Druhý jmenovaný v poměrně dobrém čase pomohl týmu k dalším čtyřem bodům. Jistou obětavost pro tým prokázal Jenda Horník, který se odvážně postavil na start tří kilometrů a díky jeho účasti v této poněkud dělší běžecké disciplíně tým kluků připsal další důležité body.

Na závěr závodů proběhla tradičně asi nejoblíbenější disciplína, a to štafeta. Zde se jednalo o delší variantu, konkrétně o 4x300 m. Štafetu složili jak kluci, tak děvčata. A obecně platí, že při této disciplíně se ještě více projeví týmová soudržnost. Ani v tomto případě tomu nebylo jinak. Nejen, že jsme i za štafety získali body za pěkná umístění, ale opět to partu zase o trochu více spojilo.

Dle statistiky se jak mužům, tak ženám podařilo obsadit v konečném pořadí po třech kolech finální třetí příčku. Všem to ale dalo mnohem více, než jenom body (které jsou samozřejmě v soutěžích družstev více než podstatné). Padla také spousta osobních rekordů a celými závody všechny provázelo příjemné týmové naladění, které nechybí na žádných našich společných akcích. Velká gratulace patří všem závodníkům, kteří za tým bojovali a vydali ze sebe v danou chvíli maximum. A nesmíme zapomenout na naše trenéry, díky kterým můžeme vlastně zažívat podobné příjemné chvíle, jako třeba na těchto závodech.


Děkujeme!

Atletice zdar!                                                                                                                                                          Kolektiv závodníků ASK Děčín

18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page